Moxa og termoterapi

Moxibustion, også kendt som moxaterapi eller moxen, er en form for terapi fra traditionel kinesisk medicin (TCM). Den beskriver processen med afbrænding af særlige punkter på kroppen af moxa (bynke).

Moxibustion - hvordan virker det

Udtrykket moxibustion er opbygget af det japanske ord for de tørrede fibre af bynke-urten "Mog(u)sa" og det latinske ord "Combustio" (at brænde). Ved moxibustion brændes små mængder tørrede, fine bynkefibre (moxa) af på specifikke terapipunkter på de såkaldte meridianer. Mens nogle punkter bruges til forbrændingsterapi, er andre traditionelt forbeholdt akupunktur. Bynke har længe været brugt som læge- og aromaplante i (fjern)østen og vesten. Bladene tørres, renses, rives og forarbejdes til en fin, let bomuldsuld. I traditionel kinesisk medicin menes varmen fra den ulmende moxa at påvirke meridiansystemet.

Moxaterapi hjælper med mange fysiske og psykiske gener. Dette skyldes den afslappede følelse, som terapien giver med det samme. Og så stimulerer det dine muskler. Dette fungerer godt, hvis du har problemer med for eksempel fordøjelsen, kramper eller mangel på energi. Og det virker rigtig godt ved ømme og stive muskler og gigtlidelser.