Moxa therapie ofwel warmtetherapie

Moxa-terapi eller varmeterapi

Hvad er moxa-terapi?

Moxa-terapi er en del af akupunktur og traditionel kinesisk medicin. Det er en behandling med en moxastick af et akupunkturpunkt på kroppen. En moxastick ligner meget en stor cigar. Når du tænder den, spreder den en intens varmestråling over akupunkturpunktet, som er meget behagelig og absolut ikke smertefuld.

Sædepræsentationsstatistik  

Omkring 3,5 % af de fødte babyer er i sædeposition lige før fødslen. Nogle gange forsøger gynækologen at vende barnet i maven. Dette kan være irriterende for den kommende mor. 80 % af kvinder, der er gravide med en sædefødsel, føder ved kejsersnit. De fleste synes, det er en skam: De vil gerne opleve en naturlig fødsel. Derfor bruger flere og flere kvinder en behandlingsmetode kaldet moxaterapi. Moxa-terapi er fuldstændig smertefri og kan udføres derhjemme. Og vigtigst af alt: videnskabelig forskning har vist, at moxa-terapi øger chancen for, at barnet vil vende spontant fra 50 % til 75 %.

Sikkerheden ved moxa-terapi?

De fire undersøgelser, der er beskrevet detaljeret på dette websted, viser, at der ikke er nogen negative virkninger eller bivirkninger af moxa-terapi. Det moxastick i sig selv er naturligt varm. Den bør aldrig holdes mod huden, men mindst en centimeter væk fra den. Hvis behandlingen udføres omhyggeligt, er den risikofri.

Moxa-terapi til sædepræsentationer: de hollandske fakta 

For tre tusinde år siden behandlede kinesiske akupunktører første gang gravide kvinder med moxa-terapi. Meget videnskabelig forskning har gjort akupunktur mere kendt og betroet i Vesten. JAMA (Journal of American Medical Association) offentliggjorde en undersøgelse fra 1998 om moxa-terapi hos gravide kvinder i Vesten.

Omkring to hundrede tusinde babyer fødes hvert år i Holland. Lige før fødslen er syv tusinde babyer (3,5%) i sædeposition. De fleste af disse fødes ved kejsersnit for at undgå risikoen for en naturlig sædefødsel.

Undersøgelsen i JAMA har bidraget til den stigende interesse for denne behandlingsmetode i Holland. Undersøgelsen viste, at chancen for, at en baby vil vende spontant, med moxa-behandling i løbet af 33. til 36. uge, øges fra 50 % til 75 %, hvis mødrene får moxa-behandling mellem 33. og 36. uge. Så 1750 flere kvinder kan få en naturlig fødsel.

Moxa-terapi til sædepræsentationer: behandlingen

Gravide kvinder med sædefødsel kan starte med moxa-behandling fra 33. uge. Akupunktøren varmer siden af lilletåen, i akupunkturudtryk blære 67, i femten minutter med en moxastick† Denne behandling er meget enkel og kan også udføres derhjemme med hjælp fra partneren. Det skyldes, at gravide kvinder ikke længere nemt kan nå deres lilletå i den periode af graviditeten. Moxa-behandlingen bør gentages dagligt i to uger.

Hvordan virker moxa-terapi? 

Der er en vestlig fysiologisk forklaring på effekten af moxa-terapi og en østlig forklaring fra traditionel kinesisk medicin (TCM).

Ifølge TCM kommer varmeenergi (aka Yang) ind i det lille bækken, når du opvarmer blære 67 (alias Zhi Yin) på siden af lilletåen. Den opvarmende energi i det lille bækken giver bevægelse. Livmoderen er også placeret i det lille bækken. På grund af bevægelsen i det lille bækken bliver barnet også mobilt, og han (eller hun) begynder at vende sig.

Ifølge vestlig medicin forbedrer moxa-terapi blodgennemstrømningen til livmoderen. Som følge heraf modnes det bedre, og der er større chance for, at barnet vender sig spontant. Derudover stimulerer moxa formodentlig påvirker binyren og de hormoner binyren producerer livmoderens muskelvæv. Dette ville gøre barnet mere mobilt og til sidst i stand til at vende sig. 

Moxaterapi hjælper med mange fysiske og psykiske lidelser. Dette skyldes den afslappede følelse, som terapien giver med det samme. Og så stimulerer det dine muskler. Dette fungerer godt, hvis du har problemer med for eksempel fordøjelsen, kramper eller mangel på energi. Og det virker rigtig godt ved ømme og stive muskler og gigtlidelser.

Alle fordelene ved moxa-terapi på et øjeblik:

  • Behandlingen er meget sikker for den kommende mor og for det ufødte barn. Den spontane rotation fremkaldes; der er ingen direkte kontakt med barnet.
  • Behandlingen er ikke belastende for moderen. Den eksterne version udført af en gynækolog i den 36. uge kan være meget belastende.
  • Der er ingen kendte bivirkninger.
  • I 75 % af tilfældene vender det ufødte barn spontant i livmoderen, forudsat at behandlingen er foretaget mellem 33. og 36. graviditetsuge.
  • Moxa-terapi øger chancen for, at den vordende mor føder naturligt med 75 %.
  • Behandlingen kan foregå i hjemmet, fordi den er meget nem at lære.
  • Behandlingen er omkostningseffektiv. Hvis en baby ikke vender sig i livmoderen, vil han (eller hun) sandsynligvis blive født ved kejsersnit. Et kejsersnit koster omkring €6000

 

Tilbage til blog