Cuppingmassage, wat is het? - Intertaping.nl

Cupping massage, hvad er det?

Hvad er en cupping massage?

En cupping massage er en massage, der bruger kopper lavet af glas, silikone eller andet materiale. Disse kopper placeres på huden og vakuumtrækkes.

Dette vakuum kan opnås på forskellige måder, for eksempel med en pumpe. Vakuumet løfter huden og det subkutane bindevæv ind i koppen. Dette sikrer, at blodgennemstrømningen i det behandlede område øges markant. Du kan også bruge disse cupping-kopper til at løsne sammenvoksninger i bindevævet.


Hvordan opstod koppemassage?

Cuppingmassage er en gammel, hovedsagelig orientalsk medicin. Det var allerede en del af traditionel kinesisk medicin før Kristus. Kopper blev varmet op og lagt på huden, hvorefter de sugede et vakuum. Cupping massage blev allerede givet i det gamle Arabien. Her var især loven om cupping givet, hvorved man først lavede snit i huden. Ved derefter at støvsuge huden, ville det 'dårlige' blod blive trukket ud af kroppen.


Men også i Holland blev cupping massage allerede brugt i middelalderen. Også her blev cuppingmassage set som 'blødning' og som en del af helbredelse af sygdom.

Nu om dage udføres der også både dry-cupping-massage og våd-cupping-massage. Det kan du læse mere om under overskriften 'Typer af cuppingmassage'. I denne blog vil vi hovedsageligt fokusere på dry cupping, hvor huden forbliver intakt. Dette er den metode, der oftest anvendes i Holland.


Hvornår laver du en cupping massage?

En cupping massage kan være en selvstændig massage. Men cuppingmassage kan også laves som en del af en anden type massage, såsom sportsmassage, klageorienteret massage eller bindevævsmassage. Cupping massage kan bruges til at reducere klager. Men en cupping massage anbefales også for at fremme restitutionen af muskler og hud efter træning.

Efterspørgslen efter cupping massage er stigende. At tilbyde cupping massage kan derfor være en god forlængelse af din massagepraksis!

Flere og flere laver også derhjemme Cupping af ham selv. Dette er hovedsageligt rettet mod at reducere cellulite.

For hvilke klager laver du cupping massage?

En cuppingbehandling kan have en positiv effekt på mange områder. Det bruges derfor til forskellige klager. For eksempel kan en cupping massage være meget effektiv til:

 • nakkebesvær
 • hovedpine klager
 • Skulderklager
 • rygproblemer
 • Arm klager
 • muskelskader
 • Cellulite
 • Sammenvoksninger af bindevævet og klager, der opstår deraf
 • Arbehandling (ældre ar)
 • Fibromyalgi
 • Strækmærker
 • Rynker
 • Fjernelse af energiblokke

Hvad er cupping godt for?

Cupping har en stærk effekt på hud og bindevæv. Men cupping massage bruges også til at fremme muskelrestitution. I holistisk massage bruges kopper til at fjerne energiblokeringer.

Cupping massage har stor effekt på bindevævet. Ved besvær forårsaget af bundet bindevæv anbefales det at give en række cupping massager. En cupping massage kan også hjælpe med langvarige eller tilbagevendende klager. Ved længerevarende plager tilpasser bindevævet sig og bliver strammere og stivere, hvilket også fastholder plagene. Ved intensivt at løsne bindevævet ved hjælp af cupping er det muligt at bryde denne cirkel.

Cuppingmassage kan også være af merværdi ved muskelproblemer. Koppernes vakuum sørger for, at blodcirkulationen bliver stærkt stimuleret et meget lokalt sted. Dette tilskynder kroppen til at fjerne affaldsprodukter og tilføre næringsstoffer på det sted. Dette sikrer, at genopretningen fremskyndes.


Skal jeg flytte kopperne eller ej?


Der er flere muligheder for at give en cupping massage. På denne måde kan du efterlade kopperne på huden. Det er også muligt at flytte kopperne mens de er blevet støvsuget. Med denne sidste metode er det nødvendigt at bruge massageolie.

Hvorfor opstår der røde runde pletter?

Efter en cupping massage ser man ofte røde runde pletter på det område, der er blevet behandlet. Disse kan endda misfarves til blå. Dette skyldes, at blodgennemstrømningen det sted stimuleres kraftigt af vakuumet i kopperne. Disse røde pletter opstår i større eller mindre grad og afhænger af cuppingmassagens intensitet og metode.

Tilbage til blog