De ontspannende werking van oorkaarsentherapie

Den afslappende virkning af ørelysterapi

ørelys, har du nogensinde hørt om det? Første gang jeg så ørelys, var jeg ikke sikker på, hvad jeg skulle tænke. Et stearinlys i øret? Hvordan virker det? 

Hvis du er interesseret i at prøve ørelyset, er det tilrådeligt at læse denne blogartikel. Det er vigtigt, at ørelysbehandlingen udføres korrekt.

Hvad er et ørelys?

Et ørelys er en slags hult lys, som normalt er lavet af stof (ofte bomuld eller hør) indeni. Udvendigt er ørelyset, som ved almindelige stearinlys, dækket af voks, som regel ren bivoks. Ofte tilsættes også urter med en afslappende eller medicinsk effekt til ørelys.

For eksempel er der tilsat honning, salvie og kamille til Biosun Ørelyset. Ligesom almindelige stearinlys har ørelys en væge til at antænde stearinlyset. En streg på stearinlyset viser sig, hvor du kan lade stearinlyset brænde. †

Du bruger primært et ørelys, når du ønsker et øjebliks ren afslapning. Har du haft en travl dag? Så kan brugen af en ørelysterapi være et ideelt øjeblik til afslapning.

Find et roligt og sikkert sted, giv en blød overflade og læg dig med hovedet i en behagelig stilling på den ene side, så du kan stikke ørelyset lodret i øret. Det anbefales altid at bruge ørelyset i nærværelse af en anden.

Vedkommende kan tænde lyset, holde det og holde øje med det. For ekstra beskyttelse mod gnister skal du også dække dit hoved og hår med et håndklæde.

De fleste ørelys har også en beskyttende skive, som skal beskytte dit øre og ansigt mod varme dråber af voks. Når lyset er tændt, vil det brænde i cirka 10 minutter. 

Hvad er funktionen af et ørelys?

Under en behandling med ørelys eller ørelysterapi lægges en slags "lys" i øret. Derefter tændes ørelyset, varmen der frigives ved afbrænding af ørelyset aktiverer blodcirkulationen i den ydre øregang og stimulerer fjernelse af affald. Derudover mindsker det trykket i hovedet med blandt andet hovedpine, forkølelse og betændelse i huller.

Ørelys er blevet brugt i århundreder til forskellige øreproblemer. Ørelys stimulerer blodcirkulationen og lymfestrømmen i ører, hals, næse og bihuler. De arbejder dybt ind i akupunkturpunkterne placeret dybt i øret, trommehinden, mellemøret og det vestibulære system.

Ørelysterapi har en lokalt aktiverende, trykregulerende, revitaliserende og afslappende effekt og stimulerer energicirkulationen. Effekten af disse stearinlys forstærkes yderligere ved at massere auriklerne og lymfekarrene under øret med energicreme, en bio-energetisk creme fra Metathec. Behandlingen med ørelys kan bruges under forskellige omstændigheder. Det er mest effektivt til:.

Hyppige betændelser i eller irritationer af hals, næse, pande og bihuler.

Under forbrændingen af Biosun overfor forskellige faser kan skelnes i dens drift. Takket være 'skorstenseffekten' er der et let undertryk i den ydre øregang og en vibration af luftsøjlen på grund af flammens påvirkning.

Som følge heraf masseres trommehinden let, hvilket resulterer i trykregulering i mellemøret. Patienterne taler om en gavnlig, befriende og lettere følelse i hoved- og øreregionen.

Ved yderligere forbrænding, især efter 'flip over' af den brændte del, intensiveres varmen, og der skabes et let pulserende overtryk i den ydre øregang. Den behagelige varme intensiveres, øger den perifere blodgennemstrømning, aktiverer immunforsvaret og forbedrer lymfekarrenes afgiftende effekt. Dampen fra de brændte urter diffunderer gennem trommehinden og når mellemøret, det vestibulære system, cochlea og Corti-organet.

Urternes damp passerer gennem trommehinden og når mellemøret, det vestibulære system, mund, næse og svælg. Der kan det give en ekstra effekt. Ørelysbehandlingen virker lindrende på hele øreområdet.

Pas på forfalskning! Disse ørelys er ofte efterlignet, men aldrig sidestillet. Stearinlys gennemvædet i paraffin er særligt tvivlsomme. Paraffin er et petroleumsprodukt og indeholder skadelige stoffer.

Kun den Biosun oorkaarsen kan bruges dagligt uden problemer. Disse er lavet af 100% naturlige råvarer.

Anvendelse af ørelys

Når ørelyset tændes, skabes der et let undertryk, den såkaldte skorstenseffekt, som skaber en let sugende effekt på øret. Flammens naturlige bevægelse skaber vibrationer, der sammen med varmen har en effekt på trommehinden og øregangen. Dette stimulerer blodcirkulationen i øret, så affaldsstoffer fjernes hurtigere.

Under over stearinlys behandling hører du en raslende lyd, nogle kalder det lyden af havet eller en knitrende ild. Ørelysbehandlingen virker derfor afslappende på begge ører.

Historie om ørelys.

Ørelyset har eksisteret i århundreder. Det vides ikke præcist, hvor ørelysets oprindelse kommer fra. Der er fundet spor i steppefolkene i Sibirien, Mongoliet og Asien. Men også med sydamerikanske Hopi-indianere.

Gamle klippemalerier er blevet fundet, der viser, at ørelys blev brugt i medicinske ceremonier og andre ritualer. Hopi-indianerne er ansvarlige for at gøre ørelyset kendt i Europa.

Ørelys vs bomuldsknopper.

Mange mennesker bruger stadig vatpinde. Med vatpinde skubber du ørevoks dybere ind i øret, når du renser dine ører. Lider du meget af ørevoks? Fjern derefter kun forsigtigt den overskydende ørevoks i kanten af øret.

Du kan få nogle over stearinlys Prøver man behandlinger for at se om ørevoksen falder, dette kan have en positiv effekt på produktionen af ørevoks. Lider du fortsat af meget ørevoks? For meget ørevoks kan indikere galdeproblemer. Få det tjekket med din læge!

Tilbage til blog