Kinesiotaping voor directe pijnvermindering bij knie artrose.

Kinesio taping til øjeblikkelig smertelindring ved knæartrose.

Knæklager er blandt de 5 bedste sundhedsproblemer, der behandles af en terapeut. Det kan dreje sig om en akut sygdom efter et traume, men også om kroniske knælidelser som knæartrose. 

Smerter forårsaget af knæartrose kan i høj grad begrænse ældres gang. For nylig er der gennemført en undersøgelse blandt 10 deltagere for at måle den direkte effekt af Kinesiotaping om smerter og funktion hos ældre med slidgigt i knæet. Resultaterne af undersøgelsen tyder på det kinesiotaping er effektiv som en direkte smertelindrende intervention ved knæartrose hos ældre.

Forskningsmetode 

Undersøgelsen omfattede 10 ældre mennesker med knæartrose. Data om knæsmerter, gang og balance blev indsamlet fra alle deltagere før kinesiotaping blev anvendt. Knæsmerter blev målt med VAS-skalaen i hvile og under gang. Gang- og balanceinformation blev hentet med en 10-minutters gangtest og en up-and-go test. Efter tapningen blev påført, blev de samme data indsamlet igen. 

Resultater & konklusion

Undersøgelsen viser, at kinesiotaping er en god intervention til at reducere knæsmerter og signifikant forbedrer gang og balance (P<0,05) sammenlignet med ingen taping. Ifølge forskerne er kinesiotaping derfor en god intervention til at mindske knæsmerter og kan ses som en hjælp til gang og balance. Lille sidebemærkning: resultaterne siger kun noget om den direkte kortsigtede effekt og intet om den længerevarende effekt. Derudover har denne undersøgelse en relativt lille stikprøvestørrelse på 10 patienter.

 

Kort sagt: hvis du har knæproblemer, så lad være med at gå med det, for måske kan vi hjælpe dig med at finde den rigtige tape! (kilde: Movement Expert.nl)
Tilbage til blog