Een tennisarm behandelen met medische tape

Behandling af tennisalbue med medicinsk tape

En tennisalbue, kaldet tennisalbue eller epicondylitis lateral kan ofte være meget irriterende. Det er en meget almindelig tilstand. Hvis en tennisalbue begynder at stråle gennem ydersiden af albuen til underarmen og håndleddets ekstensorer, kan dette være smertefuldt og tage måneder. Har du nogensinde oplevet dette? Undrer du dig over, hvordan du kan forebygge tennisalbue, eller hvad der kan hjælpe med tennisalbue? Her kan du læse mere om behandling af tennisalbue ved at bruge Medicinsk Kinesio TapeTaping med albue og behandling af tennisalbue med tape kan vi bekæmpe smerte?

 

Hvad er en tennisalbue?

Myten: tennisalbue skyldes tennissporten er ikke helt korrekt. I virkeligheden sker det ved at lave forkerte bevægelser med armen flere gange og/eller efter hinanden. Normalt med den dominerende arm. Derudover kan der opstå en tennisalbue på grund af klager fra nakke eller skulder. Musklerne i underarmen bliver så overbelastet.
Mens de spiller tennis, anstrenger spillerne konstant den ene arm. Denne tilstand er derfor blevet identificeret for første gang hos spillere af denne sport. Ud over at belaste armen og albuen under træning, er tennisalbue ofte forårsaget af daglige aktiviteter såsom lang maskinskrivning, løbebåndsarbejde eller maling.
Overbelastningen forårsager små hårgrænser i muskelsenens bindevæv. Samtidig udvikles der også betændelse, der hovedsageligt giver smerter på ydersiden af albuen. Smerten strækker sig nogle gange til underarmen, håndleddet, hånden og fingrene. Brug af tennistape, medicinsk kinesiotape eller sportstape kan forhindre dette og mindske smerterne.
Nogle symptomer på tennisalbue omfatter en smertefuld eller irriteret følelse på ydersiden af albuen. En rød eller ofte varm underhud og også den førnævnte smerte, der strækker sig til håndled og fingre. Ved stærke smerter kan du også have svært ved at klemme hånden og bevæge armen.


Hvad kan du gøre med medicinsk tape for at forhindre tennisalbue?


Medicinsk tape kan hjælpe med at forebygge tennisalbuesmerter. 85 % af smertesensorerne er placeret på epidermis. Tapen påføres huden med det formål at strække muskler og led. Dette frigør mere plads i det subkutane væv, hvilket fremmer blodgennemstrømningen. Regelmæssigt, ved brug af tapen, opleves en reduceret smerte med det samme.
Når tapen er påført korrekt, opstår der kanter på huden. Disse kaldes viklinger. Når dette sker, kan det hurtigt antages, at musklen/musklerne slapper af. Vridninger er et tegn på, at musklen slapper af, hvilket reducerer smerter. Denne effekt bemærkes ofte med det samme.


Tape en tennisalbue eller tennisalbue?


Nu hvor du ved, at medicinsk tape kan hjælpe med at reducere smerter fra tennisalbue eller tennisalbue, vil du også selv gøre noget ved det. på Vores hjemmeside du finder alle typer tape på lager 24 timer i døgnet, bestilt inden kl. 15.00, afsendes samme dag. Købte du den rigtige medicinske tape og havde den klar? Det første skridt er at strække armen fremad. Sæt det første stykke tape fra håndryggen til albuen. Tryk derefter godt på den. Sørg for, at tapen klæber godt. Herrer behøver ikke at bekymre sig om en hårfjerningseffekt.

Kryds det allerede placerede tape med det næste stykke tape. I en diagonal retning, klip tapen fra ydersiden af albuen til halvvejs nede på indersiden af underarmen. Et tip her er at måle båndet op, inden du klæber. Hjælper selvtaping ikke til at lindre smerterne, der udstråler til underarmen? Så er det tilrådeligt at kontakte en speciallæge.

Tilbage til blog